[Historische Vereniging 'De Zijpe']

Twee opmerkelijke gerestaureerde herinnering stenen in Petten

Op Plein 1945 huisnummer 3 in Petten bevinden zich twee prachtige herinnering stenen in de muren van het oude politiebureau. Later kwam daarin 'Op het Keldertje' een winkel en nu is de 'BeautyArtist' een verkoop in schoonheid daar gevestigd.

Op de kopgevel bevindt zich de herinnering steen met wapenschild van 'Jacob van Foreest de vrij heer van Petten' en in de zijgevel de herinnering steen van de gemeente met het oude wapen en de tekst, 'I: Mooyman Bailjuw en Schout, D: Molenaar en H: Vriesman Burgemeesteren 1754'.

Het politiebureau en de kleine woningen daarachter dateren van 1947 de wederopbouw, na de afbraak van Petten in 1942 vanwege de bouw van een Atlantik wal.

De rij kleine woningen achter het oude politiebureau zullen worden gesloopt want die zijn nu te klein voor bewoning naar de huidige maatstaven, hopelijk komen daar winkeltjes en restaurantjes voor in de plaats om zo een gezellig centrum te kunnen creëren.

De twee herinnering stenen komen oorspronkelijk uit het voormalige ook in 1942 gesloopte raadhuis van de gemeente Petten.

Terug naar vorige pagina «